Wat is Discord?

Discord is een populaire, gratis chatservice die een platform biedt voor groepschats, audio- en videobellen.
Als je binnenkomt in de server staat er een (Engelstalig) bericht met daarin een knopje met de tekst #server-info. Als je daarop klikt vind je de huisregels van de server. Die zijn belangrijk, dus lees die eerst door!
Discord werkt op veel verschillende hardware (telefoons, computers, tablets) met behulp van het Discord-programma, maar je kunt zelfs zonder iets te installeren Discord gebruiken.
In de Ready2Kink Discord chat vind je verschillende chatrooms, waardoor meerdere chatgesprekken kunnen plaatsvinden zonder dat ze door elkaar lopen.
De eerste stap is een Discord-account maken. Als je op de link naar de Ready2Kink Discord server klikt, kun je daar een account maken (en dat is zo gebeurd).
Daarna kun je kiezen: je kunt Discord gebruiken vanuit je browser (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, etc.) of je kunt het programma Discord installeren op je apparaat. Deze opties worden vanzelf aangeboden als je op de link naar de Ready2Kink Discord server klikt.
Zodra je lid bent geworden van de server met hulp van de link zie je aan de linkerkant de verschillende chatrooms en eventueel ook lopende groepsgesprekken staan.
De chatrooms hebben een #-teken aan het begin van hun naam, en de gesprekken met geluid (waarvoor je dus een microfoon nodig hebt in je apparaat) staan daaronder, onder het kopje 'Voice-Channels'. Het zou kunnen dat je moet scrollen in het lijstje met gesprekken om dat te kunnen zien. Om mee te doen met een gesprek klik je op de naam daarvan.
Aan de rechterkant staan de namen van leden, met een klein groen stipje als ze online zijn.
Je kunt op elk moment overschakelen van apparaat waarop je Discord gebruikt. Als je Discord bijvoorbeeld op je computer en op je mobiel hebt geïnstalleerd, kun je beide tegelijk gebruiken om gesprekken te voeren.
Hopelijk heb je hiermee een idee hoe het werkt! Discord is niet moeilijk om te leren gebruiken, dus als je nog een beetje twijfelt hoe het allemaal werkt is het best een goed idee om het gewoon te proberen.
Als Discord niet goed werkt in je browser is het een goed idee om het programma te installeren en Discord niet meer via de browser te gebruiken maar gewoon door het programma op te starten. Ook oudere computers kunnen Discord vaak probleemloos uitvoeren, hoewel videobellen dan misschien wat kan haperen (zeker als er veel mensen tegelijk meedoen!)